Résidence Tellepark

Tussen de Coehoorn van Scheltingaweg en de Europalaan in Heerenveen, op de voormalige locatie van de Lagere Landbouwschool, het oostelijk deel van de J.P.Engelmanstraat en het sportterrein van de voormalige OBS De Letterbeam, is Résidence Tellepark gerealiseerd, dit project is onderdeel van een binnenstedelijke herstructureringsplan aan de zuidkant van het centrum van Heerenveen. Op 25 juli 2017 heeft de Raad van de Gemeente Heerenveen besloten het weggedeelte van de J.P.Engelmanstraat, gelegen tussen de Coehoorn van Scheltingaweg en de Europalaan te onttrekken aan de openbaarheid en beschikbaar gesteld voor dit project. Deze historische locatie behoort tot het bestemmingsplan 'Tellepark', zoals dat door de gemeenteraad op 14 maart 2012 is vastgesteld en wordt in dit plan ook wel het Tellegebied genoemd. Résidence Tellepark is ontwikkeld door Zwanenburg Projecten en bestaat uit drie appartementengebouwen, de drie gebouwen hebben elk een Friese naam die een verwijzing zijn naar de zwembad-historie: 'Baaimaster' (= badmeester) en 'It Djippe' (= het diepe) en 'Sinnegreide' (= zonneweide).

Verkoop appartementen Résidence Tellepark

sample imageIn het restaurant Het Ambacht aan de Burg. Falkenaweg 56 te Heerenveen vond op zaterdag 29 oktober 2016 de eerste verkoop plaats van fase 1 Résidence Tellepark, dit betrof de appartementengebouwen "Baaimaaster" en "It Djippe", ruim 200 mensen toonden interesse te hebben voor een appartement. Op deze zelfde locatie was op zaterdag 10 juni 2017 de verkoop van start gegaan van fase 2, dit betrof het derde appartementengebouw Sinnegreide.

Officiële startsein

sample image Op vrijdagmiddag 22 september om 15:30 uur is het officiële startsein gegeven door wethouder Siebren Siebenga voor de bouw van Résidence Tellepark, hierbij waren de toekomstige bewoners in grote getale aanwezig. Er wordt gestart met de eerste twee appartementengebouwen "Baaimaster" en "It Djippe"(fase 1). De voorbereidende werkzaamheden, waaronder het boren voor de funderingspalen en het aanleggen van de funderingen van de eerste fase, zijn gestart op 7 september 2017. De grondwerkzaamheden van het appartementengebouw "Sinnegreide"(fase 2) zijn gestart op donderdag 26 april 2018, het officiële startsein van fase 2 is gegeven op 3 mei 2018. De drie appartementengebouwen zijn gebouwd door Hesco Bouw uit Stadskanaal. De gebouwen zijn ontworpen door VDZ architecten.

Wonen in het park

sample image Royaal en parkachtig wonen in Heerenveen-Midden kan op minder dan een steenworp afstand van het gezellige centrum van Heerenveen in een luxe appartement of een penthouse. De appartementengebouwen zijn volledig geïntegreerd in Tellepark en de aangrenzende Tuinen van Le Roy. Ze zijn fraai en natuurlijk vormgegeven met veel raampartijen en buitenruimtes op een gunstige zonligging. Elke woonruimte heeft een ruime berging en twee overdekte parkeerplaatsen. De parkeerruimte is voorzien van een sedumdak waardoor het opgaat in het glooiende park.

Er zijn plannen om nog 16 grondgebonden woningen en 16 levensloopbestendige 2 onder 1 kap woningen te realiseren. Om dit mogelijk te maken zullen de 2 oudere schoolgebouwen (De Letterbeam en de Petraschool) worden gesloopt en een gedeelte van de J.P.Engelmanstraat aan de openbaarheid worden onttrokken. Deze vrijgekomen gronden zullen toegevoegd worden aan het Tellegebied om daarmee het bestemmingsplan Tellepark af te ronden.

Klik hier voor de geschiedenis van de Lagere Landbouwschool.

Klik hier voor de geschiedenis van het sportterrein van De Letterbeam.

 

Met dank aan:

Afbeeldingen, foto's, documenten en informatie op deze pagina zijn beschikbaar gesteld door:

Archief Heerenveen-Midden

Gemeente Heerenveen

Zwanenburg Projecten

Hesco Bouw