16 woningen Tellepark

Bouwplan scholenlocatie

De locaties van de scholen OBS De Letterbeam en de Petraschool/Duisterhoutschool, gelegen aan weerszijden van de J.P. Engelmanstraat in Heerenveen-Midden zijn herontwikkeld. Daarvoor zijn beide schoolgebouwen in 2018 gesloopt en is het gedeelte J.P. Engelmanstraat tussen de Coehoorn van Scheltingaweg en de Meineszstraat komen te vervalen. Begin januari 2019 is men begonnen met het doortrekken van de Meineszstraat aan de noordzijde naar de Van Oenemastraat, op 1 maart 2019 is dit gedeelte opengesteld voor verkeer. In het geschiedenis gedeelte van deze website zijn de foto's van de sloop terug te vinden in fotoalbums van beide scholen.

Op de vrijgekomen gronden wordt door Zwanenburg Projecten, Tellepark fase 3 en 4 gerealiseerd met 16 woningen in een parkachtige omgeving. Er wordt gebouwd in twee fases, fase 3 betreft de bouw van 8 halfvrijstaand levensloopbestendige woningen aan de Meineszstraat en fase 4 betreft de bouw van 8 parkwoningen aan de Coehoorn van Scheltingaweg. In een later stadium wordt nog een zorgcluster met groepswoningen gerealiseerd, dit is een onderdeel van een ander bouwplan wat nog in ontwikkeling is.

Verkoop 8 levensloopbestendige woningen

sample imageOp zaterdag 9 maart 2019 is projectontwikkelaar Zwanenburg, op de locatie van restaurant Frisone Pazzo aan de Burg. Falkenaweg 56 te Heerenveen, gestart met de verkoop van 8 levensloopbestendige woningen - Tellepark fase 3, inschrijven op deze woningen kon tot en met 18 maart 2019, op dinsdagochtend 19 maart 2019 zijn de woningen door de projectontwikkelaar toegewezen.

Omschrijving 8 levensloopbestendige woningen

sample imageDe 8 levensloopbestendige woningen aan de Meineszstraat zijn identiek, er is variatie aangebracht in de kleur van de baksteen. Het gaat hierbij om verschillende rood- en geeltinten. De woningen hebben standaard een berging in de achtertuin, op de begane grond bevind zich een hal, brede ruime woonkamer met openkeuken/eetkamer, een slaapkamer met daarnaast een complete badkamer, een wasruimte voor droger en wasmachine. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers met de mogelijkheid voor een complete badkamer. De zolder is bereikbaar door middel van vlizotrap en dient als inpandige berging. De indeling van de woningen, zoals woonkamer en keuken, kunnen straat- of tuingericht ingedeeld worden. Er is een optie voor een dakkapel en openslaande deuren en er bestaat de mogelijkheid voor volledig gasloos. De 8 woningen zijn, op de betonnen beganegrond vloeren na, compleet uitgevoerd in houtskeletbouw.

Verantwoordelijke voor de bouw is Kramers Bouwbedrijf BV uit Sint Nicolaasga. Op 28-07-2019 is men gestart met het uitzetten van het bouwoppervlak en de grondwerkzaamheden t.b.v. het boren voor de funderingspalen/schroefmortelpalen.

Verkoop 8 parkwoningen

sample imageOp zaterdag 6 april 2019 is projectontwikkelaar Zwanenburg, op de locatie van restaurant Frisone Pazzo aan de Burg. Falkenaweg 56 te Heerenveen, gestart met de verkoop van 8 park woningen - Tellepark fase 4, inschrijven op deze woningen kon tot en met 15 april 2019, op dinsdagochtend 16 april 2019 zijn de woningen door de projectontwikkelaar toegewezen.

Omschrijving 8 parkwoningen

sample imageDe 8 grondgebonden parkwoningen aan de Coehoorn van Scheltingaweg zijn verdeeld over 2 vrijstaande en 6 halfvrijstaande woningen met aangebouwde garage. De woningen zijn uniek door de vele mogelijkheden: tuin- of straatgericht wonen, verschillende indelingsmogelijkheden (trap in de kamer of in de hal), vele opties mogelijk zoals het uitbouwen van de keuken of woonkamer tot bijna 13 meter, de mogelijkheid tot een 4e slaapkamer of kantoor op zolder met openslaande deuren naar het dakterras, zeer ruime living en woonkeuken, 3 slaapkamers en badkamer op de verdieping, inclusief luxe badkamer en toilet, vloerverwarming en pv panelen op het dak en er bestaat de mogelijkheid voor volledig gasloos.

Verantwoordelijke voor de bouw is Kramers Bouwbedrijf BV uit Sint Nicolaasga. Op 30-08-2019 is men gestart met het uitzetten van het bouwoppervlak en de grondwerkzaamheden t.b.v. het boren voor de funderingspalen/schroefmortelpalen.

Klik hier voor bouwfoto's van 16 woningen Tellepark.

Klik hier voor de geschiedenis van de Petra-Duisterhoutschool.

 

Met dank aan:

Afbeeldingen, foto's, documenten en informatie op deze pagina zijn beschikbaar gesteld door:

Archief Heerenveen-Midden

Zwanenburg Projecten

Kramer's Bouwbedrijf BV